(Foto: aangeleverd)

(Her)ontdek Amsterdam Noord tijdens 24H Noord

NOORD - Bewoners van Amsterdam-Noord kunnen zaterdag 13 april op (her)ontdekkingstocht in hun eigen stadsdeel tijdens de vijfde editie van 24H Noord. Ook bewoners uit andere stadsdelen zijn welkom om Noord te leren kennen. Het stadsdeel staat met bijna vijftig verschillende activiteiten een dag lang in de schijnwerpers. De route voert langs originele plekken als het Vliegenbos, de Van der Pekstraat en de Ponthaven.

'24H Ontdek je stad' is een initiatief van amsterdam&partners, speciaal voor bewoners, om op een laagdrempelige manier te laten zien wat de verschillende Amsterdamse stadsdelen op cultureel, sportief of culinair gebied te bieden hebben. 24H biedt een platform voor lokale ondernemers, bewoners en culturele instellingen om de trots van hun buurt met elkaar te delen.
Programma, originele activiteiten van 's ochtends vroeg tot 's ochtends vroeg

13 april gooit Amsterdam-Noord haar deuren open, zelfs letterlijk deuren die op andere dagen gesloten zijn voor publiek. Zo kun je een bezoek brengen aan het depot van NEMO Science Museum of boten kijken bij Damen Shiprepair. De echte vroege vogels beginnen de dag met een fietstocht onder leiding van een gids en boswachter, zij vertellen wat er allemaal groeit en leeft aan de randen van de stad. Sportievelingen strekken hun benen op de boulderbaan, bij het paaldansen of bij het golfen op de skatebaan. Een hapje eten na het sporten? Neem een punt van een designpizza bij Broeinest ADAM, proef chocolade bij The Chocolate Makers, leer Oost-Afrikaanse pannenkoeken bakken bij restaurant Semai of proef wijn bij Chateau Amsterdam. Ook het avondprogramma is de moeite waard: kijk film met columnist Massih Hutak, doe mee met de bingo in Sexyland, luister naar Afro-Amerikaanse jazz bij Hoogtij en dans tot de vroege ochtend in Shelter. Dit is slechts een kleine greep uit het programma met bijna 50 verschillende activiteiten. Bekijk het volledige programma op iamsterdam.nl/24h.

Festivalhart Tolhuistuin is het perfecte begin- of eindpunt voor de 24H Noord route. Hier is alle programma-informatie en zijn gouden tips te vinden om de dag tot een succes te maken. In de tuin zelf kun je met een zwiep aan het Rad van Fortuin Noordse prijzen winnen, struinen over de culturele markt, proeven van originele hapjes en jong muzikaal talent ontdekken in het Talentcafé.

Meer berichten