Dikke overwinning meisjes s.v. Kadoelen

De meisjes van MO-17 boekten een stevige overwinning.
De meisjes van MO-17 boekten een stevige overwinning. (Foto: Merlijn Rademaker)

AMSTERDAM-NOORD - S.v. Kadoelen MO-17 won afgelopen woensdagavond de Amsterdamse derby tegen concurrent Buitenveldert met maar liefst 0-3. Dit weekend stond de thuiswedstrijd tegen laagvlieger ADO'20 uit Heemskerk op het programma.

In de eerste helft speelde s.v. Kadoelen slordig en doordat ADO'20 de ruimtes klein wist te houden, resulteerde dit in veelvuldig balverlies. Toch was het na 10 minuten s.v. Kadoelen dat bij de eerste de beste goedlopende aanval de score opende. Floor wist met een slimme steekpass Chevarie alleen voor keepster Vera te zetten. Zij had weinig moeite om het af te maken: 1-0. Kadoelen scoorde halverwege de eerste helft nog een keer via Chevarie, maar scheidsrechter Vos constateerde buitenspel. ADO'20 kon daar door de sterkspelende verdediging, bestaande uit Ezgi, Juul, Elke en Dunya, weinig tegenoverstellen. In de tweede helft, met Khadija op de plek van de geblesseerde Zorra, werd ADO'20 vanaf het begin af aan vastgezet.

Na 5 minuten ontsnapte Precious aan de linkerkant en Lauren kwam goed voor haar directe tegenstander om bij de tweede paal de 2-0 binnen te tikken. Een paar minuten later schoot Khadija via een korte corner op Chevarie de bal van buiten de zestien snoeihard bij de eerste paal achter de verbouwereerde Vera. Daarmee besliste de speelster de wedstrijd definitief: 3-0. ADO'20 moest lijdzaam toezien dat het nauwelijks nog van de eigen helft kwam en probeerde verdere schade te voorkomen. Vijf minuten voor tijd verdween echter een pegel van Lauren van 20 meter in de kruising: 4-0. In de slotminuut werd Lauren nogmaals de diepte in gestuurd. Ze stiftte de bal fraai over de uitgekomen Vera en bepaalde met haar derde treffer de eindstand op 5-0. S.v. Kadoelen reist volgende week naar FC Eindhoven om te proberen op gelijk te komen met koploper 't Gooi.