De gemeente Amsterdam maatkt buurtbudgetten vrij voor De Kleine Wereld en Bloemenbuurt Noord.
De gemeente Amsterdam maatkt buurtbudgetten vrij voor De Kleine Wereld en Bloemenbuurt Noord. (Foto: Aangeleverd)

Buurtbudget voor Kleine Wereld en Bloemenbuurt Noord

AMSTERDAM - Amsterdammers gaan steeds vaker zelf aan de slag om hun buurt mooier, groener, kleurrijker en leefbaarder te maken. Zij pakken daarmee steeds meer eigenaarschap en zeggenschap in hun buurt.

Daarom start het gemeentebestuur met een pilot buurtbudgetten, waarbij bewoners zelf bepalen wat zij belangrijk vinden in hun buurt. In Noord wordt gestart met de buurtbudgetten in De Kleine Wereld en Bloemenbuurt Noord.

Per wijk is er 250.000 euro te besteden door en voor de buurt. Bestuurder Esther Lagendijk: "Beide buurten kunnen een grote impuls gebruiken. Ik ben er van overtuigd dat er nieuwe initiatieven ontstaan doordat bewoners zich samen sterk maken in de buurt. De buurtbudgetten moeten ten goede komen aan de hele buurt en daarom mag de hele buurt er ook over beslissen."

Interesse? Buurtbewoners zijn 2 juli om 19.00 van harte welkom tijdens de eerste kick-off over de buurtbudgetten in Bloemenkwartier, Wingerdweg 260-b. "Dus, ga aan de slag en maak een plan voor de hele buurt of benoem thema's die je wilt aanpakken. Het kan zomaar zijn dat je buurtbewoners ervoor kiezen dat jouw plan gerealiseerd gaat worden.

Een kick-off moment in De Kleine Wereld volgt later.

Aanmelden is al mogelijk, stuur een e-mail naar m.karatas@amsterdam.nl.

Meer berichten