(Foto: )

Concert Het Consort in de Buiksloterkerk

Mandolineconcert in Buiksloterkerk

AMSTERDAM-NOORD - De sfeervolle Buiksloterkerk is op 8 september 2019 het decor van een concert van het mandoline kamerorkest Het Consort. Het mandoline kamerorkest Het Consort werd in 1990 opgericht door Alex Timmerman. Onder diens leiding als dirigent en artistiek leider heeft het zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende mandoline kamerorkesten ter wereld.

Het succes is mede te danken aan de originele muziekkeuzes en arrangementen van Timmerman en nieuwe speciaal aan Het Consort opgedragen composities, de historische instrumenten en de samenwerking met internationaal bekende solisten.Alex Timmerman startte zijn muzikale loopbaan met gitaarlessen, onder andere bij de meestergitarist John Mills, volgde directielessen aan de conservatoria van Zwolle en Rotterdam, en behaalde het diploma docent mandoline. Hij werd een graag geziene gast als musicus, docent en dirigent in binnen- en buitenland en geldt als autoriteit op zijn vakgebied. Momenteel is hij als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium Zwolle/Arnhem/Enschede en als expert tokkelinstrumenten aan het Gemeentemuseum Den Haag.

Bij het concert van Het Consort in de Buiksloterkerk spelen 15 musici op de instrumenten mandoline, mandola, mandoloncello, liuto cantabile, gitaar en contrabas. Op het programma staan composities van Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Victor Kioulaphides, JoaquínTurina, Enrique Granados en Manuel De Falla.

Het concert begint om 15.30 uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, Amsterdam.Entree: gratis voor Vrienden van de Buiksloterkerk (aanmelden per email aan vrienden@buiksloterkerk.nl); kaarten € 12,50 (te koop aan de deur en via de agenda op de website (www.buiksloterkerk.nl).

Meer berichten