Officiële opening Gezond Noord

NOORD - Het gaat goed met Gezond Noord. Met een extra locatie in Nieuwendam en één in Banne Buiksloot in aantocht is het nu tijd voor een echte, officiële opening en wel op maandag 30 september, bij de Tolhuistuin. 

Gezond Noord, een initiatief van Doras, is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die graag een gezonde(re) levensstijl wil. Ervaringsdeskundigen zitten klaar om inspiratie en advies te geven aan bewoners van Amsterdam-Noord. De ervaringsdeskundigen zijn bewoners uit Amsterdam-Noord die zelf vanuit een situatie zoals overgewicht, geen werk, nieuwkomer, burn-out, eenzaamheid of weinig geld, met een gezondere leefstijl verbetering hebben bereikt. Zij begrijpen écht hoe moeilijk het is om je levensstijl om te gooien. Ook worden er bij Gezond Noord door verschillende organisaties workshops en cursussen gegeven. Gratis of voor een kleine bijdrage. Denk aan een kookworkshop, een cursus hoe je kan omgaan met stress of stoppen met roken.

Op dinsdag 9 juli 2019 is Gezond Noord gestart in het Brughuisje van de Tolhuistuin. Inmiddels zitten zij een dagdeel in Gezondheidscentrum Waterlandplein én zal er in oktober een locatie in de Banne bijkomen. Dit succesvolle verloop maakt dat het nu tijd is voor de officiële opening. Op maandag 30 september wordt Gezond Noord feestelijk geopend door niemand minder dan oud-wethouder van Amsterdam en noorderling Eric van der Burg. Daarnaast zullen er heerlijke en uiteraard gezonde drankjes en snacks geserveerd worden. De opening begint om 16.30 uur en zal starten bij de entree van de Tolhuistuin. Belangstellenden die hierbij aanwezig willen zijn wordt gevraagd zich even aan te melden, vóór 23 september. Mail gezondnoord@doras.nl, bel Els op 06 10368298 of Ankie op 06  51311666. www.gezond-noord.nl.

Meer berichten