'Amsterdam is voor mij Noord' - Nieuw in deze krant de rubriek 'Foto's van de straat'

  Nieuws
Guido Romeijn. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)
Guido Romeijn. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM) (rodi.nl)

NOORD - Guido Romeijn (1966) woont sinds dertien jaar in Amsterdam-Noord. Als fotograaf heeft hij zijn werkgebied in Genua, Utrecht en Amsterdam. Amsterdam-Noord heeft voor hem alle elementen in zich die hij als fotograaf graag wil vastleggen. Namelijk diversiteit in cultuur, mensen, natuur en architectuur. Regelmatig loopt hij rond in Noord en schiet prachtige plaatjes. Vanaf volgende week starten wij in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad met de rubriek 'Foto's van de straat'. Hierin laten wij elke week een foto zien die Romeijn heeft gemaakt in Noord.


Romeijn is docent aan het Grafisch Lyceum Utrecht. In zijn vrije tijd wandelt hij graag door Amsterdam-Noord en neemt dan regelmatig zijn camera ter hand. Zijn foto’s typeren zich door stedelijke contrasten en typografische interactie, waar de mens slechts een tijdelijke figurant is. "Noord is een spannend stadsdeel. Er zijn zo veel tegenstellingen", zegt de fotograaf. "Je vindt er mooie en lelijke dingen. Je ziet stadse kenmerken in een dorpse omgeving. Het blijft boeien. Als ik het heb over Amsterdam dan is dat - in tegenstelling tot veel andere mensen - Amsterdam-Noord, dat is mijn Amsterdam." Romeijn heeft oog voor detail en legt dit op verschillende manieren vast. Tja, soms spreken beelden meer dan woorden.
Wie meer wil zien van Romeijn kan zijn website www.streettypographer.com bezoeken en natuurlijk deze krant nauwlettend in de gaten houden.

Meer berichten