De Dijk niet verder in bekertoernooi

NOORD - De Dijk is uitgeschakeld in het KNVB TOTO bekertoernooi. Het team van trainer Kees Oostermeijer verloor met 2-1 van Harkemase Boys, de reden waarop dit gebeurde gaf echter hoop voor de competitie. De Dijk liet goed voetbal zien en toonde veel inzet.
Beide teams komen dit seizoen uit in de Derde Divisie. Ze begonnen allebei sterk aan het duel. Oostermeijer ontbrak wegens andere verplichtingen maar zijn taak werd overgenomen door de trainer van het tweede elftal, René Panhuis. Damien Menzo liet een goede indruk achter. Dat was ook het geval bij aanwinst Randill Verweij die van Zeeburgia komt. Doelman Alex Weitz die is overgekomen van Zuidvogels maakt ook een zeer sterke indruk. Hij kon echter niet voorkomen dat het na een half uur 1-0 werd. De thuisploeg had in de eerste helft meer balbezit. In het tweede bedrijf liet De Dijk het beste van het spel zien. Het jonge talent Kubilay Koylu bracht beide partijen op gelijke hoogte. De Dijk had daarna pech dat een aantal goede kansen niet werden benut. Tien minuten voor tijd werd het vrij onverwacht nog 2-1. Het lukte de Amsterdammers niet meer om de verdiende gelijkmaker te scoren. De Dijk begint komende zaterdag aan de competitie met een wedstrijd tegen SteDoCo. Dit team speelde vorig jaar nog bij de amateurs.