Sportieve nazomer in het Noorderpark

  Nieuws
Gratis sporten in het Noorderpar. (Foto: aangeleverd)
Gratis sporten in het Noorderpar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Het blijft nog even zomer en dat komt goed uit, want er is genoeg te doen voor sportievelingen in het Noorderpark. Men kan bijvoorbeeld fit blijven met de gratis Bootcamp lessen of zelf buitenactiviteiten organiseren met de spullen van de Parkotheek. Senioren en mindervaliden kunnen de Kwiek beweegroute lopen.
Iedereen die wil werken aan meer spierkracht en conditie kan meedoen met de Bootcamplessen van Hassan Ouamari. Het parcours, met diverse attributen zoals halters, hindernissen, ballen en hoepels wordt afgewisseld met oefeningen als squats, push-ups en jumping jacks en uiteraard met joggen. Iedereen kan zich aansluiten want er wordt rekening gehouden met diverse fitnessniveaus. Bootcamp is vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur en zondag van 11.00 tot 12.00 uur. Start voor restaurant Pompet, de deelname is gratis.
Bij de Parkotheek zijn sport- en spelatrributen te lenen. Er is een grote keus zoals blokken, springtouwen, frisbees, voetbaldoelen, volleybalnetten of skelters. Op de website noorderpark.nl staan de openingstijden en instructies om gratis gebruik te maken van de spullen. De Parkotheek kan ook voorzien in sportvrijwilligers die kunnen meehelpen met een buitenactiviteit organiseren. Rudi Suliman, Hassan Ouamari en Jimmy Kelder zijn de sportvrijwilligers van het Noorderpark. Rudi organiseert de Kwiek beweegroute op zaterdagochtend vanaf 11.00 uur. Bij deze actieve beweegroute wordt gebruik gemaakt van het straat- en parkmeubilair. Door middel van het volgen van tekeningen en pijltjes op het asfalt traint men balans, kracht en uithoudingsvermogen. De route is vooral geschikt voor de senioren en mindervalide parkbezoekers. In de toekomst wordt er ook een fietsroute georganiseerd door Rudi. De sportvrijwilligers worden professioneel begeleid door Rita Gemerts van Ray Action.
De Parkotheek, Bootcamp en andere nieuwe sportactiviteiten worden ondersteund vanuit het programma Groen Kapitaal van de Provincie Noord-Holland. Groen Kapitaal is hét netwerkplatform voor initiatieven die de biodiversiteit stimuleren. Wie zelf een activiteit wil uitvoeren kan een mail sturen naar mischa@wethecity.nl. Informatie over alle activiteiten is te vinden op alle activiteiten, kijk op www.noorderpark.nl.

Meer berichten