(Foto: Politie Amsterdam Boven IJ )

Politie vindt been

Lugubere vondst

NOORD - De Amsterdamse politie kwam afgelopen week massaal in actie toen een vrouw meldde dat ze een been in een sloot had zien liggen. "Het lichaamsdeel zou mogelijk van een overleden persoon zijn", aldus de paniekerige ooggetuige. Maar de vork zat toch net even anders in de steel.

Agent Wout van bureau Politie Boven IJ kwam samen met collega Kelly als eerste aan op de plek des onheils. "We zagen twee dames in de verte naar ons zwaaien", schrijft hij op Facebook. "Met versnelde pas liepen we naar de plek waar de dames het been in het water zagen drijven. Zij durfden absoluut niet dichterbij te komen." In het water dreef inderdaad een been met een gymschoen. "Voorzichtig trok ik het been aan de voet op de kant. Het voelde zwaar, maar gaandeweg werd het been lichter. Er zat geen lichaam aan vast. Het bleek een kunstbeen te zijn."

De agenten hebben het been meegenomen naar het politiebureau. De twee verontruste dames heeft de politie niet meer aangetroffen om hen te vertellen dat het om een kunstbeen ging. "Zij hadden de benen genomen."

Meer berichten