Stilstaan bij het leven, seks en de dood.
Stilstaan bij het leven, seks en de dood. ((Foto: aangeleverd ))

Seks en de dood in Noord

NOORD - Stilstaan bij het leven, seks en de dood met iemand die misschien net wat ouder en wijzer is. Van 8 tot en met 13 maart vindt er een Amsterdamse versie plaats van het kunstproject 'Sex and Death' door de Australische theatermaker Samara Hersch en haar team. In de Modestraat aan het Buikslotermeerplein organiseert Hersch voor elke bezoeker een individuele ontmoeting met iemand die misschien net wat ouder en wijzer is, om samen stil te staan bij het leven, seks en de dood.

Naast deze 'date' bestaat de ontmoeting uit een persoonlijke foto-shoot door de Australische kunstenaar en fotograaf Ponch Hawkes. Een van de hoogtepunten is de talkshow 'Lets Talk About Sex (and Death), zondag 10 maart van 17.30 tot 19.00 uur met als presentator schrijver en journalist Daan Borrel. In Amsterdam wordt het project mede uitgevoerd met ouderen community Sweet70 en de Rebellenclub die regelmatig activiteiten organiseren, waarbij ze de clichés van het ouder worden met verve te lijf gaan. Dit sluit aan bij het idee van Hersch: "Iedereen wordt ouder, op elk moment van de dag. Toch zien we oudere lichamen en oudere geesten vaak op dezelfde stereotype manier in de media, in theater en in de kunst. De performers van Sex and Death zijn zulke prachtige, grappige, wijze en creatieve mensen. Ik vind het heel leuk en inspirerend om met hen over het leven te praten en die ervaring gun ik iedereen."

De lokatie is op vier minuten loopafstand van het nieuwe metrostation Noord. Reserveren voor de individuele ontmoetingen op 8, 9, 10 of 13 maart a.s. kan via sexanddeath2019@gmail.com. Voor meer informatie http://www.broedstraten.nl/modestraat.

Meer berichten