(Foto: Jan Vonk )

Fototentoonstelling Streets of the World

AMSTERDAM - In aanwezigheid van veel belangstellenden is donderdag de fototentoonstelling Streets of the World geopend. Na Dubai is deze bijzondere expositie van fotograaf Jeroen Swolfs nu in Amsterdam neergestreken. Op een later moment zal Streets of the World ook in Londen op de Canary Wharf te zien zijn.

Hello Zuidas, projectorganisatie Zuidasdok en ZuidPlus, de bouwcombinatie die Zuidasdok gaat bouwen, namen dit initiatief om de omgeving waar intensief gebouwd wordt te verfraaien. De locatie? Op de bouwschuttingen van het werkterrein van Zuidasdok aan de Arnold Schönberglaan, naast Station Zuid.

Streets of the World biedt de toeschouwers een kijkje in het leven van alledag van de 195 wereldsteden die Swolfs voor dit kunstproject bezocht. Voor de initiatiefnemers vormt deze tentoonstelling een kans om de omgeving van Zuidasdok waar gedurende langere tijd intensief gewerkt zal worden, een beetje mooier te maken. Belangstellenden worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De foto's zijn te zien gedurende langere tijd. In elk geval tot en met 2020 en mogelijk langer. Vanwege de expositie zijn auto's voortaan te gast en is deze laan voorzien van het langste zebrapad van Amsterdam.

Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam en omvat de verbreding en gedeeltelijke ondertunneling van de A10 Zuid en het vernieuwen en uitbreiden van het station Amsterdam Zuid. Het doel is de bereikbaarheid van Zuidas en de noordelijke Randstad te bewaken en de leefbaarheid in Zuidas te vergroten. Dat kan niet zonder hinder, en daarom worden veel maatregelen getroffen om (het ervaren van) hinder waar mogelijk te beperken. Het mooier maken van de bouwschuttingen met de tentoonstelling Streets of the World is er daar één van. Voor meer informatie: www.zuidas.nl zoekterm 'Zuidasdok'.

Meer berichten