(Foto: aangeleverd)

Migraineweek in BovenIJ ziekenhuis

NOORD - In het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord is er van 16 maart tot en met 22 maart extra aandacht voor migraine. Tijdens deze week staat de impact van migraine bij jong en oud centraal. Dat gebeurt onder meer via twee tentoonstellingen en een informatiebijeenkomst.

Bij de start van de Migraine week, zaterdag 16 maart, opent de expositie 'Mijn hersenen werken anders' over ernstige hoofdpijn bij kinderen en jongeren. Zes jongeren met ernstige hoofdpijn laten zien dat ze meer zijn dan alleen hoofdpijnpatiënt. De jongeren zijn ambassadeurs van Hoofdpijnnet, de patiëntenorganisatie voor mensen met ernstige hoofdpijn.Gelijktijdig met deze tentoonstelling is ook de expositie 'Twee gezichten' van Hottie Wiersma te bekijken. Beide exposities zijn te bezichtigen van zaterdag 16 tot vrijdag 22 maart op de begane grond van het ziekenhuis.

Ouders die een kind hebben met migraine en op zoek zijn naar de juiste balans en een betere kwaliteit van leven met migraineaanvallen kunnen terecht bij de interactieve bijeenkomst 'Migraine is een Hoofdzaak, Zorg voor jezelf' woensdag 20 maart. Tijdens deze avond gaan diverse zorgverleners van de Hoofdpijnpolikliniek van het BovenIJ ziekenhuis en deskundigen vanuit patiëntenvereniging Hoofdpijnnet in gesprek over wat migraine voor het kind of de ouder betekent en wat men zelf kan doen om zoveel mogelijk grip te krijgen op de migraine. Tijdens de avond is te kiezen uit twee workshops.Meer informatie hierover is te vinden op de website van het BovenIJ ziekenhuis.

De migraineweek is onderdeel van de landelijke campagne 'Maak van migraine een hoofdzaak'. Meer hierover is te vinden op: www.migraineiseenhoofdzaak.nl. De campagne loopt tot 1 mei 2019.

Meer berichten