Week Zonder Vlees

NOORD - Het duurzame Clusius College Amsterdam is een ECO school. Vanuit deze visie gaan ze van 11 tot en met 17 maart op school, en niet alleen in hun Gezonde kantine, uiting geven aan de Week Zonder Vlees.

Grote impact op mens, dier en milieu

Vaker een dagje geen vlees of vis eten heeft immers een grote impact op mens, dier en milieu. Alle klassen van het Clusius krijgen tijdens deze week les over de impact van minder vlees eten op het milieu. Ook tijdens de horeca lessen wordt deze week geen vlees gebruikt. De Gezonde schoolkantine verkoopt geen broodjes met vlees en ook aan de docenten en andere medewerkers van de school is gevraagd om mee te doen met de actie.
"Een week geen vlees eten betekent heel veel goeds voor het milieu. Zo bespaar je bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om één week geen vlees te eten bespaart maar liefst 130 liter water en 76 kilometer autorijden!", aldus de vestigingsdirecteur van het Clusius College.

Meer berichten