Alzheimercafé Amsterdam-Noord

NOORD - In het restaurant van De Die in Amsterdam-Noord wordt dinsdag 26 maart een Alzheimercafé gehouden. Deze avond staat in het teken van hulp voor de mantelzorger. Even vrij van zorg? Even tijd voor jezelf? Hoe kan je dit regelen als mantelzorger? zijn vragen die aan bod komen.

Zorgen voor een familielid of naaste met dementie is voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Deze (mantel)zorg kan ook zwaar zijn. Mantelzorg is meestal niet voor even en kan iemand boven het hoofd groeien. Het is belangrijk om ook tijd voor jezelf vrij te maken en hulp te vragen als dat nodig is. Jan Kuchler, ervaringsdeskundige mantelzorger en Brita Stern, humanistisch raadsvrouw bij Evean, gaan deze avond in gesprek met de aanwezigen over wat het betekent om hulp te vragen. Over schuldgevoel, loslaten en de voordelen.
Belangstellenden zijn welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Na de pauze is er gelegenheid voor vragen, inbreng en ervaringen vanuit het publiek. De Die, Loenermark 900. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie Liesbeth Oepts, 06-57954360.

Meer berichten