A10 Zuid vijf weekenden dicht

REGIO - Voor Zuidasdok wordt in mei en juni in vijf weekenden gewerkt aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Weggebruikers en OV-reizigers moeten in deze weekenden rekening houden met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.

De werkzaamheden aan de A10 Zuid en het spoor vinden starten steeds op de vrijdagavond vanaf 22.00 uur in de weekenden van 10, 17, 24 en 31 mei en 7 juni tot de maandagochtend 05.00 uur. Het laatste weekend is de weg ook op Pinkstermaandag 10 juni afgesloten. Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. Oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft in alle weekenden te gebruiken net als de A10 Zuid en A4 richting Schiphol. Weggebruikers moeten rekening houden met drukte en extra reistijd oplopend tot een uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden bijvoorbeeld via www.vananaarbeter.nl.

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in de genoemde weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer conform dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruik maken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. De werkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid als onderdeel van het project Zuidasdok en zijn anderhalf jaar geleden al gepland. Sinds november 2018 wordt naast de A10 Zuid een aan enorm betonnen dek gebouwd van zo'n 70 meter lang, 15 meter breed en 2 meter dik. Dit vormt het dek waarover straks treinen rijden. Het dient tegelijkertijd als dak van de nieuwe reizigerstunnel, de Brittenpassage. In de vijf weekenden in mei en juni worden funderingspalen geplaatst en wordt het dak op zijn plaats geschoven, dwars door de zuidelijke rijbaan van de A10 Zuid en door de sporen.

Naast de vijf weekenden in mei en juni, zijn er ook enkele weekenden waarin er bij station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI minder treinen of metro's rijden. Het gaat om 6 en 7 april, 15 en 16 juni en 22 en 23 juni. Voor wie in deze weekenden met het OV reist, is het advies voor vertrek een reisplanner te raadplegen.

Meer berichten