Het roemrijke verleden van de NDSM-werf.
Het roemrijke verleden van de NDSM-werf. ((Foto: aangeleverd))

'Werf in beweging' in NDSM

AMSTERDAM - De voorstelling De werf in beweging neemt de bezoeker 4 en 5 april mee naar het roemrijke verleden van de NDSM-werf. Aan de voorstelling in de NDSM-loods doen meer dan honderd spelers mee, tussen de zeven en zesentachtig jaar oud. Het is een rauwe voorstelling met theater, zang, choreografie en live-muziek op de plek waar vroeger de reusachtige schepen gebouwd werden.

De voorstelling is gebaseerd op verhalen van oud-werknemers, die zijn vertaald in spelscènes vol herkenbare anekdotes. In de choreografieën is de bedrijvigheid zichtbaar van de werknemers die keihard moesten werken om de schepen op tijd af te krijgen. Men had elkaar nodig om het vol te houden. Volgens Simon Broerse, oud-werknemer NDSM is een scheepswerf een bijzonder bedrijf. "Er is een grote saamhorigheid. Dat komt omdat men daar allemaal, iedereen met eigen kennis en talent, bezig is aan één product: het schip."

Het gevoel van saamhorigheid vormt de rode draad in de voorstelling. De sfeer in de volksbuurten komt naar voren in de muzikale vertaling, gespeeld door zowel het traditionele vijftigkoppige harmonieorkest als een spectaculaire band en veel jong zangtalent.
Beelden van het verleden worden tijdens de voorstelling geprojecteerd op een groot LED-scherm.

Ontvangst: (met act) 19.30. Aanvang: voorstelling 20.00 uur. Tickets: € 10,90. Ticketverkoop: www.dewerfinbeweging.nl/kaartverkoop.

Meer berichten