Een ringslang.
Een ringslang. ((Foto: aangeleverd))

Handen uit de mouwen voor de ringslang

NOORD - Wie zin heeft om een dagje te werken in de natuur kan zaterdag 20 april aansluiten bij de Ringslangwerkgroep Waterland Oost. De werkgroep gaat dan broeihopen voor ringslangen aanleggen tussen Waterland en Marken. Iedereen mag meedoen.

Een broeihoop is een hoop natuurlijk materiaal uit de omgeving waarin de ringslang eieren kan afzetten. Het vrouwtje legt per keer 10 tot 40 eieren. De ringslang is een beschermde diersoort die op de Rode Lijst staat. Hij is herkenbaar aan twee gele en zwarte vlekken achter de kop. De ringslang is ongevaarlijk. Met de aanleg van broeihopen wordt de de ringslang geholpen om zich voort te kunnen planten.

De gemeente zorgt voor gereedschap en handschoenen. Aangeraden wordt om stevige schoenen of laarzen aan te trekken en te zorgen voor kleding die tegen een stootje kan. Om 08.45 uur is er een inloop met koffie en thee bij Stadsdwerken aan de Volendammerweg 310 in Amsterdam-Noord. Om 09.00 uur wordt gestart en om 16.00 uur is de afsluiting met een hapje en drankje.

Tussen de middag staat een lunch klaar voor alle deelnemers. Hiervoor moet men zich wel aanmelden via f.haaijen@amsterdam.nl.

Meer berichten