De leerlingen van het Clusius College hebben een gezonde schoolkantine.
De leerlingen van het Clusius College hebben een gezonde schoolkantine. ((Foto: Aangeleverd ))

Gouden kantineschaal voor ClusiusCollege

NOORD - Op de dag van de gezonde kantine werd de vierde Gouden Kantineschaal uitgereikt aan het Clusius College. Het is de vierde keer op rij dat het Clusius in Noord de gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum heeft verdiend. Hiermee laat het Clusius College zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine wordt beheerd door Aline Dral en zij zorgt, in samenwerking met de leerlingenraad, ervoor dat het gezonde assortiment past bij de wens van de leerlingen.

Het Clusius College heeft wederom hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Richtlijnen gezondere kantines

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Het Clusius College vindt dat een gezond leefpatroon van jongeren ook helemaal past bij de visie van het Clusius om leerlingen te begeleiden naar een verantwoorde toekomst.

De Gezonde Schoolkantine

De gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Meer berichten