Photonen zingt Regina!
Photonen zingt Regina! ((Foto: aangeleverd))

Photonen zingt Regina!

AMSTERDAM - Photonen vocaal ensemble brengt zondag 19 mei het feestelijke programma Regina! Onder leiding van Jeroen Spitteler zingt het ensemble koormuziek rond Maria. Door de eeuwen heen hebben componisten zich door haar laten inspireren, en een selectie van hun werken levert een gevarieerd muzikaal programma. Deels wordt a cappella gezongen, deels met een hobosolist.

Het virtuoze 'Concerto per la beata Vergine' voor hobo en koor van de Belgische componist Vic Nees (1936-2013) is het centrale stuk. Verder klinkt Maria-muziek van Poulenc, Tavener, Victoria, Hildegard von Bingen, Gjeilo en Spitteler. In 'To the Mothers in Brazil/Salve Regina' van Larsson/Eriksson voor koor en hobo worden de uitvoerenden uitgenodigd vrijelijk te improviseren. Met een hobo-solist in de gelederen mag ook 'Gabriel's oboevan Ennio Morricone, de themasong uit de film The Mission, niet ontbreken.

Solist is de prijswinnende hoboïst Samuel Aguirre (1993). De in Colombia geboren Aguirre begon aanvankelijk als autodidact aan zijn muzikale loopbaan, maar ging na deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in Maastricht aan het conservatorium studeren. Over zijn bijzondere levensverhaal is een korte documentaire te zien via https://www.youtube.com/watch?v=7OLfv75-x84

Al met al wordt Regina! een programma met contemplatieve klanken, pure harmonieën, uitbundige polyfonie, en jazzy speelse geluiden.

Photonen - bekend van de tv-serie Klem - is een Amsterdams kamerkoor van ca 26 geschoolde amateurzangers, dat klassieke werken brengt variërend van zeer oude muziek tot hedendaags. Twee keer per jaar presenteert het een programma op een zo hoog mogelijk artistiek niveau. Sinds de oprichting in 1996 staat het koor onder leiding van dirigent/artistiek leider Jeroen Spitteler.

Locatie: Dominicuskerk, Spuistraat 12. Toegang: aan de zaal € 16 normaal / € 12 kortingstarief. Online € 15 normaal / € 10 kortingstarief. Kortingstarief geldt voor: CJP/student/U-pas/Stadspas groene stip. Meer informatiewww.photonen.nl/concerten.

Meer berichten