'Ze noemden me bij mijn voornaam' - 15-jarige Senna uit Noord Wereldkampioen Karten

Nieuws
Van Walstijn (middelste) wordt feestelijk gehuldigd in Venray. (Foto: M. Melis - Kartphoto.com)
Van Walstijn (middelste) wordt feestelijk gehuldigd in Venray. (Foto: M. Melis - Kartphoto.com) rodi.nl


NOORD - De 15-jarige Senna van Walstijn uit Amsterdam-Noord is Wereldkampioen Karten geworden tijdens de Rotax Grand Finals in Brazilië. Hij deed mee in de Max Senior Klasse en had zijn WK ticket gewonnen door zijn goede prestaties tijdens het Nederlands Kampioenschap Karten van Chrono Karting. Aan het WK Karten deden in totaal 360 coureurs mee, kampioenen uit maar liefst 70 landen. Senna werd eerste van een deelnemersveld van 72 rijders. door Wendy Ruittemanz
De andere Nederlandse tiener die wereldkampioen werd was de 12-jarige Robert de Haan uit Eerbeek. Daarnaast mochten nog drie andere jonge Nederlanders het internationale podium betreden om hun beker op te halen. Hiermee is dit het meest succesvolle WK ooit voor Team The Netherlands. Van Walstijn werd afgelopen zaterdag, samen met de andere winnaars, feestelijk gehuldigd in Venray.

Bijzonder
Zijn grote voorbeeld is Lewis Hamilton. De liefde voor de autosport heeft hij van zijn vader die hem ongetwijfeld vernoemd heeft naar de overleden, Braziliaanse autocoureur Ayrton Senna. Hoe bijzonder is het dan - als Senna zijnde - om juist in Brazilië wereldkampioen te worden? "Het is gebruikelijk dat de verslaggever de deelnemers bij hun achternamen noemt. Mij noemden ze bij mijn voornaam", vertelt Van Walstijn. "Veel Brazilianen wilden met mij - als Wereldkampioen - op de foto puur vanwege mijn naam."

Wereldkampioen

Senna van Walstijn uit Amsterdam mag zich dus Wereldkampioen Karten noemen. Het 15-jarige talent uit Amsterdam-Noord werd dit jaar niet alleen Nederlands Kampioen in de Max Senior klasse bij Chrono Karting, maar ook Bmc kampioen in de Belgische Max Challenge, beiden in zijn Parolin kart. Hij rijdt al vanaf z’n zesde en kwam uit voor het SP Tuning team onder leiding van Stan Pex. Tijdens het WK Karten in Brazilië, waar hij werd ondersteund door een oud-monteur van Max Verstappen, was hij maar liefst 72 rijders de baas. Zijn volgende stap wordt de schakelklasse en uiteindelijk hoopt hij aan de Formule 1 te kunnen deelnemen. "Ik hoop in de toekomst mijn geld te kunnen verdien met wat ik leuk vind", zegt Van Walstijn tot slot.

Van Walstijn (middelste) wordt feestelijk gehuldigd in Venray. (Foto: M. Melis - Kartphoto.com)