Dikke winst voor Buiksloot

NOORD - Buiksloot heeft afgelopen zaterdag in de derde klasse met 9-1 van hekkensluiter PSZ gewonnen. Het team van trainer Remi Boshuizen wist in de tweede helft zeer makkelijk te scoren.
PSZ doet het dit seizoen heel slecht en bijna elke week verliezen ze met forse cijfers. Buiksloot begon direct sterk en aanvallend. Talih had pech dat zijn inzet nog van de doellijn werd gehaald, maar daarna waren er volop kansen. Echter was Buiksloot slordig in de afwerking. Dankzij Rocky Nuamah werd het in de 28e minuut 1-0. Door een grote fout achterin werd het nog 1-1. Doelman Serge van der Ban voorkwam in deze fase dat de thuisploeg nog meer treffers om de oren kreeg.
In de tweede helft liet Buiksloot veel beter voetbal zien. Nuamah maakte de 2-1 en 3-1. Daarna kreeg de doelman van PSZ rood. Abeldhak Challaoui kon via een strafschop het volgende doelpunt maken. Na een goede voorzet van Ismael el Khattabi kon Challaoui de stand op 5-1 brengen. Nuamah en Talih zorgden vervolgens in korte tijd voor de 7-1. In de slotfase was Nuamah voor de vijfde keer trefzeker. De 9-1 kwam op het scorebord door een eigen doelpunt van een PSZ-verdediger. Buiksloot was drie punten rijker en voor de Zaandammers is het te hopen dat ze in de winterstop versterking krijgen.