Kerst voor ouderen in Noord

Nieuws

NOORD - De Riki Stichting houdt in de decembermaand voor het 12e jaar een landelijke activiteit voor ouderen. Scholieren van basisscholen en vrijwilligers van lokale Zonnebloemafdelingen gaan op pad om 19.000 ouderen te bezoeken en hen een kerstpakketje aan te bieden.
In Amsterdam Noord gaan leerlingen van OBS Buikslotermeer 17 december naar het Evean Korthagenhuis om kerstpakketjes aan de bewoners uit te delen. Leerlingen van Wijkleerbedrijf Amsterdam-Noord gaan 18 december pakketten uitreiken in het Evean Twiskhuis. Verder brengen vrijwilligers van de Zonnebloem Amsterdam-Noord een kerstpakketje thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Gère Paulussen Leefkringhuis en Stichting Leergeld Amsterdam zorgen ervoor dat 200 gezinnen die iets extra's kunnen gebruiken een pakket ontvangen.
De Riki Stichting organiseert jaarlijks landelijke acties voor ouderen in de zomermaanden, de herfstperiode en met Kerst en Pasen. Zij zijn ervan overtuigd dat herhaaldelijk persoonlijke aandacht structureel bijdraagt aan het verbeteren van het welbevinden van ouderen. Iedereen kan hier iets in betekenen; een telefoontje, even langsgaan of iemand uitnodigen samen iets te gaan doen; het zijn kleine gebaren die voor ouderen van grote waarde zijn.