Gratis winterconcert De Tovenaarsleerling

Nieuws
AYSO. (Foto: aangeleverd)
AYSO. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

NOORD - Het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO) speelt 21 december, onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen, in Muziekschool Noord De Tovenaarsleerling. Het symfonische muziekstuk van Paul Dukas, naar de bekend ballade van J.W. von Goethe. Theatermaker en goochelaar Gerard Poot vertelt het verhaal erbij én speelt de rol van tovenaar.
Door middel van live tovertrucs creëert hij magische momenten. Ook zal hij een aantal kinderen uit het publiek tovertests laten doen om er zo achter te komen wie het best geschikt als tovenaarsleerling is.Het AYSO is een samenwerking van twee Amsterdamse jeugdorkesten: het Juniorenorkest van Muziekschool Amsterdam en het Jeugdsymfonieorkest Amsterdam-Noord van Muziekschool Amsterdam-Noord. AYSO bestaat al meer dan 30 jaar en bestaat uit 75 jongeren tussen de 13 en 20 jaar.
Het concert wordt vrijdag 21 december om 19.30 uur in Muziekschool Noord, Alkmaarstraat 10, Amsterdam. Het is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.