Twintig jaar Kerstkaravaan Evean - Bewoners genieten van verbondenheid en kerstsfeer

Nieuws
De Evean Kerstkaravaan. (Foto: aangeleverd)
De Evean Kerstkaravaan. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

NOORD - Het koor van de Evean Kerstkaravaan gaat voor het twintigste jaar met de kersttouringcar langs verschillende Evean locaties om bewoners toe te zingen. Afgelopen woensdag kwam het koor op bezoek bij Evean Twiskehuis in Amsterdam-Noord. Het jaarlijkse projectkoor bestaat uit ruim vijftig enthousiaste medewerkers en vrijwilligers van Evean.
Een optreden van de Evean Kerstkaravaan is altijd een feest. Bewoners, familie én medewerkers van de locaties zien ieder jaar uit naar de komst van de Kerstkaravaan. Het draagt bij aan de kerstsfeer en gevoel van verbondenheid in de locaties. Het optreden maakt in de locaties vaak deel uit van een sfeervolle kerstactiviteit, zoals de kerstlunch, het kerstdiner of de kerstborrel voor bewoners en familie. Hierdoor genieten zoveel mogelijk mensen van de bijzondere kerstsfeer. "Twintig jaar kerstkaravaan is echt iets om trots op te zijn", aldus de oprichters. "Er is hard gerepeteerd om het, vaak meerstemmige, Engelse en Nederlandse repertoire weer onder de knie te krijgen." Het koor zingt de bewoners, buurtbewoners en familieleden toe in een optreden van ongeveer drie kwartier.
De professionele muzikale leiding van de Kerstkaravaan is, sinds de oprichting van de kerstkaravaan in 1998, in handen van Ruud Luttikhuizen (pianist) en Christel Bakker (dirigent). Zij worden elk jaar muzikaal bijgestaan door Ruud Kleiss op trompet en Njola Ritzen op dwarsfluit. Het koor heeft ieder jaar nieuwe leden maar kent ook veel koorleden van het eerste uur. Voor de meesten is de kerstkaravaan niet alleen een mooie traditie maar ook ieder jaar een reünie. Ook zij kijken altijd weer uit naar dit prachtige evenement dat voor iedereen bijdraagt aan het kerstgevoel.