Activiteiten Museum Amsterdam-Noord in nieuwe jaar

Nieuws
De Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA), op de achtergrond Disteldorp met badhuis en in de verte de skyline van het centrum. (Foto: Museum Amsterdam-Noord)
De Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA), op de achtergrond Disteldorp met badhuis en in de verte de skyline van het centrum. (Foto: Museum Amsterdam-Noord) rodi.nl

NOORD - Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) plaatsvond. Dit evenement, dat in 1919 duizenden bezoekers naar Amsterdam-Noord bracht, markeert het begin van de luchtvaart In Nederland. Het vliegveld van de ELTA was waar nu het Mosveld en de Bloemenbuurt is. Anthonie Fokker begon zijn fabriek in de tentoonstellingsgebouwen. Museum Amsterdam-Noord werkt voor 2019 onder andere aan een tentoonstelling over de ELTA en Fokker in Noord. Ook het voormalige badhuis, waarin het museum onderdak heeft, werd een eeuw geleden geopend.

Er is in 2019 vanzelfsprekend meer te doen en te zien in Museum Amsterdam-Noord. Een greep: "De verjaardag van de IJ-tunnel vieren we tot en met zondag 28 april", aldus het museum. "U mag deze expositie niet missen. Het geeft ook een beeld van Noord 50 jaar geleden. De roep in Noord om betere verbindingen met de wal voor fietsers zal ook komend jaar weer klinken, net als in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zondag 27 januari om 11.30 uur geeft Harry Bijl een lezing aan de hand van zijn prachtige boek ‘Een monument onder het IJ’."
Museum Amsterdam-Noord bevindt zich op Zamenhofstraat 28A in Amsterdam-Noord. Meer informatie is te vinden op de website: www.museumamsterdamnoord.nl.