Jeroen Bleekemolen bakt in december ruim 6000 Duivenkaters.
Jeroen Bleekemolen bakt in december ruim 6000 Duivenkaters. ((Foto: aangeleverd))

De enige echte Kroes Duivekater

  Bedrijf in Beeld

Sinds 1984 wordt de beroemde Duivekater van Anton Kroes, ooit gevestigd bij het sluisje op de Nieuwerdammerdijk in Amsterdam Noord, gebakken bij Bakkerij de Duivekater te Purmerend.

Bakkerij de Duivekater is de enige in Nederland die het patent op de overheerlijke Kroes Duivekater bezit en het nog elke dag volgens ouderwets recept vers afbakt. 'Wij zijn de enige bakkerij in Purmerend waar nog elke dag alles handmatig wordt gemaakt' aldus Jeroen Bleekemolen.

Rond de december feestdagen worden er meer dan 6000 Kroes Duivekaters verkocht. Niet alleen in Nederland, de Duivekaters gaan de hele wereld over. Van Engeland, Canada, tot aan de andere kant van de wereld in Australië. Uiteraard worden de Duivekaters ook gewoon in Purmerend en omstreken verstuurd, of bezorgd met de elektrische bestelbus. Want Jeroen staat voor groen.

De hele familie Bleekemolen werkt mee aan het succes van het bedrijf. Jeroen Bleekemolen doet met name de productie. Zijn schoonouders de boekhouding, zijn vrouw staat in de winkel en zijn dochter helpt met het gebak. Daarnaast is er een 75 jarige herintreder zonder wie Jeroen het in deze drukke tijden niet zou redden. Waar een klein bedrijf groot in kan zijn.

Meer berichten