Vier opmerkelijke hotels in Amsterdam

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Nu vakantiegangers lijken te twijfelen over verre vakantieplannen, wordt een alternatief in eigen land vaker dan ooit overwogen. Dat kan een camping in de provincie zijn, of een vakantiehuisje in een rustig natuurgebied, maar ook onze prachtige hoofdstad biedt prachtige locaties om je vakantie door te brengen. We zetten vier opmerkelijke hotels in Amsterdam op een rij.

1. W Amsterdam Hotel

Dit luxe boetiekhotel ligt op steenworp afstand van de Dam in hartje Amsterdam, in de gebouwen waar ooit de KAS bank en de PTT gevestigd waren. Aan faciliteiten geen gebrek, want W Amsterdam heeft onder meer een lounge- en cocktailbar, een spa, fitness en natuurlijk trendy kamers in diverse vormen en maten. Blikvanger is de rooftop pool - een 22 meter zwembad dat onder meer uitzicht biedt op het Paleis op de Dam en de Amsterdamse grachten.

2. Hotel Not Hotel

Zoals de naam al een beetje verraadt, is Hotel Not Hotel niet het typische hotel. Zelfs niet voor Amsterdamse begrippen, want in dit hotel wordt iedere kamer gezien als een kunstwerk - elk met een eigen bedenker, verhaal en identiteit. Zo is er een kamer waar een Volkswagen T1-bus in geparkeerd staat, een suite in een geheime kamer achter een boekenkast, en een kamer met een bed in een oude tramwagon. Ontbijten en dineren doe je in de Kevin Bacon-bar.

3. Hotel Amsterdam Zuidas

De locatie van dit hotel - pal naast de A10 en Station RAI - is niet bepaald idyllisch, maar het ontwerp van dit hotel uit de Van der Valk-keten maakt veel goed. Architectuurfanaten kunnen zich vergapen aan het strakke lijnenspel van het gebouw, terwijl ook de binnenkant van het hotel volgens de modernste standaarden is ingericht. Verder is er een stijlvol restaurant en zijn er diverse suites met een jacuzzi op de kamer, dus ook luxepaardjes kunnen hier met een gerust hart overnachten.

4. Hotel Conservatorium

Van de hypermoderne Zuidas is het een stijldraai van 180 graden naar Hotel Conservatorium, dat in een neogothisch gebouw uit de 19e eeuw is gevestigd. Ooit huisde het Sweelinck Conservatorium in het pand, maar dat is enkel nog in de naam terug te zien. De voormalige klaslokalen en kantoren zijn onherkenbaar verbouwd tot contemporary chic hotelkamers, waarvan de duurste zo’n €10.000 per nacht kost. Zelfs in Amsterdam is dat een tarief dat de nodige wenkbrauwen doet fronsen, maar gelukkig zijn er ook kamers met een meer comfortabele prijs.