Spoedteststraat Schiphol 24/7 beschikbaar

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Nu het aantal coronabesmettingen de laatste weken weer de pan uit lijkt de reizen is er meer behoefte aan teststraten dan ooit. Veel mensen willen immers een test laten afnemen om toch op reis te kunnen naar hun vakantiebestemming of om te kunnen voldoen aan regels rondom evenementen. Overvolle testraten zijn het gevolg, maar niet meer bij Schiphol. Daar kan men immers vanaf heden 24/7 terecht voor het af laten nemen van een test.

Dat je 24 uur per dag en 7 dagen in de week een PCR test af kunt laten nemen is vooral voor de reizigers erg welkom. Voor vertrek kan men immers met een reguliere test of met een spoedtest nog snel een erkend certificaat ontvangen om te kunnen reizen. Met een hogere testcapaciteit door de verruimde openingstijden wordt de wachttijd om een afspraak te kunnen maken bovendien ook stukken korter.

Goede teststraat past bij behoefte van de reiziger

Het hoge aantal tests wat dagelijks aangevraagd wordt zorgt voor druk bij de reguliere teststraten. De behoefte naar een goede teststraat is vandaag de dag dan ook hoger dan ooit en de teststraat bij Schiphol speelt hier goed op in door 24 uur per dag open te gaan. Reizen naar een land als Frankrijk of Duitsland waar een uitslag maximaal 24 uur oud mag zijn wordt zo een stuk eenvoudiger. Men kan immers zelfs ’s nachts een reguliere PCR test of een spoedtest af laten nemen om een reiscertificaat te ontvangen.

De verwachting van de teststraat bij Schiphol is dat vooral reizigers gebruik zullen gaan maken van de extra openingsuren. Toch moet er gezegd worden dat deze teststraat zich leent om je te laten testen voor allerlei doeleinden. Ook voor een evenement, afspraak of misschien wel een check of je in quarantaine moet is dus gewoon een mogelijkheid.

Uitleg over hoe het testen in zijn werk gaat

Mensen die een afspraak maken om zich te laten testen bij de teststraat bij Schiphol krijgen een PCR test aangeboden. Dit wordt gedaan volgens de overheidsrichtlijnen van het RIVM. Bij een negatieve uitslag zal er een reiscertificaat worden uitgegeven. Of je een dergelijk certificaat ontvangt hoor je meestal de volgende dag rond 14:00 uur. Heb je echter op het laatste moment nog een negatieve uitslag nodig? Dan kan er ook worden gekozen voor een spoedtest. De uitslag daarvan is al binnen 30 minuten bekend, wat je ook nog eens mee tijd biedt om te reizen binnen de 24 uur die bijvoorbeeld bij veel landen op dit moment gehanteerd wordt qua uitslagbewijs.

Vergeet geen afspraak te maken

Belangrijk om gezegd te hebben is dat de teststraat bij Schiphol niet vrij toegankelijk is. Er zal altijd vooraf een afspraak gemaakt moeten worden in een tijdvak. Deze afspraak kan door de 24 uur per dag opening natuurlijk ook midden in de nacht gemaakt worden en in combinatie met een spoedtest zelfs een paar uur voor vertrek. Let wel dat je op tijd aanwezig zal moeten zijn, omdat er slechts één tijdvak per keer gereserveerd kan worden.