Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Esther Lagendijk bij de voetbalclinic van de Ajax Foundation.
Esther Lagendijk bij de voetbalclinic van de Ajax Foundation. (Foto: Photo Ajax / Bastiaan Heus)

Volhouden dan maar

Even leek het alsof corona voorbij was en we weer gewoon ons leven konden gaan leven. Niets bleek minder waar; het nachtleven zit weer op slot en we moeten ons echt weer wat strakker aan de regels houden. We moeten nog even volhouden. Dat is voor iedereen lastig, maar vooral voor veel jongeren in ons stadsdeel is het echt wel even slikken.

Gelukkig is er ook best veel mogelijk geweest het afgelopen schooljaar. Zo was ik laatst bij de eindpresentatie van de Adam Music School, in de prachtige ruimte in de Adamtoren, met uitzicht op het IJ en het Centraal Station. Daar stonden de Noordse muzikale talenten op het podium. Eindelijk mocht het weer, na voornamelijk online les te hebben gehad. Ook was ik kortgeleden bij de presentatie van de Ondernemersdroom. Dit programma is gericht op jonge, startende ondernemers en wordt georganiseerd door het jongerenwerk van DOCK. Daar is er met een geweldige flexibiliteit een waardevolle leerschool voor deze ambitieuze jongeren neergezet. Een ander goed voorbeeld is het Young Leaders programma waar ik de dag daarvoor aanwezig was. Men wilde me zelfs gekscherend een slaapplek aanbieden bij jongerencentrum De Valk, omdat ik er niet meer weg te slaan leek.

Naast alle negatieve gevolgen denk ik dat we als samenleving geleerd hebben om flexibel te zijn. Om ons aan te passen en vooral niet bij de pakken te gaan neerzitten. Ik hoop dat we hier, ondanks alle narigheden, voor in de toekomst iets van hebben geleerd.

Midzomermokum

Ondertussen gaat het leven ook weer gewoon door en is er deze zomer voor de Noordse jeugd ontzettend veel te doen. De 10e opende ik de Noordse editie van Midzomermokum, met een voetbalclinic van de Ajax Foundation. Want samen buiten voetballen, dat mag gelukkig wel. Ook voor de niet sportliefhebbers valt er voldoende te beleven. Kijk maar eens op sterrenmakers.nl en laat je verrassen. Misschien komen we elkaar deze zomer nog ergens tegen!

Esther Lagendijk