Tekeningen Henk Veen bij Nieuw Dakota

Cultuur
Henk Veen naast een wand vol met tekeningen die hij voor deze krant maakte.
Henk Veen naast een wand vol met tekeningen die hij voor deze krant maakte. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Vanaf het moment dat in maart de deuren gesloten werden voor exposities en tentoonstellingen, heeft Nieuw Dakota in amsterdam-Noord een oproep gedaan aan kunstenaars om te reflecteren op deze bijzondere periode.

De reacties stromen nog steeds binnen en zo wordt gebouwd aan de Corona-Archives: 'een collectief dagboek van deze rare tijd'. Alle inzendingen worden per dag verzameld in een online database, die gekoppeld wordt aan de website corona-archives.com. Kunstenaars, filmmakers, filosofen, schrijvers, dichters, technologen, musici, beleidsmakers en historici delen hun verhaal en geven uiting aan zorg, boosheid, angst, wanhoop, dreigende ondertonen en hoe we die bedwingen met rede, maatregelen en ons persoonlijke dagelijks leven. De translokale verbondenheid van de wereld wordt zichtbaar in de stilstand. Die stilstand creëert een nieuw domein. Hoe krijgt dit nieuwe domein vorm en hoe zal corona ons leven veranderen?

Ook kunstenaar Henk Veen is gevraagd om deel te nemen. Veen laat de tekeningen zien die hij wekelijks maakt voor deze krant en dan uiteraard ook met het thema corona. Tevens laat Veen er zijn Brillies en Hartjes zien die gemaakt zijn om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken, maar ook de mensen die getroffen zijn door dit virus. En het schilderij wat uiteindelijk is ontstaan uit de tekeningen.

Tot en met 30 augustus is de tentoonstelling Corona-Archives te zien bij Nieuw Dakota, Ms. van Riemsdijkweg 41 A en B in Amsterdam-Noord.