LEGO-tentoonstelling verlengd

Cultuur
Een kunstwerk geheel gemaakt van LEGO.
Een kunstwerk geheel gemaakt van LEGO. (Foto: Jerry Knies)

AMSTERDAM - The Art of the Brick, de grootste tentoonstelling van LEGO®-kunst ter wereld, opende op 10 december tijdelijk in een voormalig warenhuis van Hudson’s Bay in de Amsterdamse Kalverpassage. Al na 4 dagen moest de expositie de deuren sluiten door de plotselinge Corona-lockdown. De organisator is opgelucht aan te kondigen dat de tentoonstelling wordt verlengd tot en met 29 augustus.

Volgens het openingsplan van het kabinet kan The Art of the Brick vanaf 26 mei aanstaande weer bezoekers verwelkomen. Initiatiefnemer Daniëlle van den Beemd is hoopvol: “Als culturele ondernemers was het vooruitzicht ondragelijk om werkeloos te moeten afwachten totdat Corona voorbij zou zijn. We wisten dat de The Art of the Brick in Europa door de crisis in opslag stond. Kroonenberg Groep, de eigenaar van het voormalige warenhuis in de Amsterdamse Kalverpassage was direct enthousiast om de tentoonstelling onderdak te bieden. Ook vrijwel alle andere betrokken partijen hebben geholpen om de sprong te wagen. We zien in deze complexe tijd meer solidariteit en een groter draagvlak voor samenwerkingen. Ik blijf hoopvol en kan niet wachten totdat we onze deuren weer kunnen openen voor alle LEGO- en kunstliefhebbers van Nederland om van The Art of the Brick te komen genieten tot aan het einde van de zomervakantie.”

The Art of the Brick is te zien in de Kalverpassage, Kalverstraat 212-220 in Amsterdam. Voor meer informatie zie www.artofthebrick.nl.