'Een markt die bruist en de buurt mooier maakt'

  Nieuws

NOORD - De verhuizing van de Mosveldmarkt is een feit. Afgelopen zaterdag werd de nieuwe markt in de Van der Pekstraat, de Pekmarkt, officieel geopend.
Portefeuillehouder Saskia Groenewoud verrichtte de officiële opening en verder was het de hele dag feest. Het programma zat vol leuke activiteiten voor jong en oud met veel lekkers, lokaals en moois. Ook waren er diverse optredens van Noord-Amsterdamse muzikale talenten.
De Pekmarkt is de eerste warenmarkt in Nederland waar op wekelijkse basis een themamarkt aan wordt gekoppeld. Naast de woensdagen, met de traditionele warenmarkt, zijn er wekelijks op vrijdag naast deze warenmarkt, een Bio- en Boerenmarkt. Op zaterdag, ook naast de warenmarkt, een Bontemarkt met ambachten, vintage, design en food. Nieuwe verkopers met vernieuwende of duurzame producten sluiten zich via de themamarkt aan bij de warenmarkt.
Deze themamarkten zijn ontwikkeld door SIEN en Mama Louise. SIEN - bekend van NeighbourFood Market - kent als geen ander de kracht van lokale ondernemers en pleit voor plekken waar mensen met liefde voor hun product zich kunnen etaleren en ontpoppen. Mama Louise is diep geworteld in Amsterdam Noord en heeft de laatste vier jaar lang gedurende de zomermaanden een Home Made markt neergezet op de Mosveldmarkt.
Mama Louise’s Maaike Poppegaai, een van de initiatiefnemers zegt: "Onze ambitie reikt verder dan het zijn van een eventmarkt, of te ondernemen op een eigen hipstereilandje. We willen de bestaande markt versterken en samen groeien tot iets unieks. We willen samenwerken, elkaar inspireren, we willen een écht vernieuwende markt maken die er toe doet. Een markt die bruist en de buurt mooier maakt."

Meer berichten