Zagen en timmeren in de Bouwspeelplaats

  Nieuws
De toegangspoort wordt onthuld. (Foto: Marco Keyzer)
De toegangspoort wordt onthuld. (Foto: Marco Keyzer) (rodi.nl)

NOORD - De Bouwspeelplaats in speeltuin De Zeeslag in De Banne in Amsterdam-Noord is sinds woensdag 21 februari officieel open. Portefeuillehouder Saskia Groenewoud was naar de Bouwspeelplaats gekomen om, samen met de kinderen, de toegangspoort te onthullen en de speelplaats daarmee officieel te openen.


Iedereen vanaf 6 jaar kan op woensdagmiddag heerlijk komen zagen en timmeren en van alles ontdekken over bouwen met hout: ook ouders zijn van harte welkom. Kinderen die de kunstjes onder de knie hebben, stellen hun eigen gereedschapskist samen en kunnen daarna samen hutten bouwen, onder begeleiding en toeziend oog van jongeren van DOCK, ouders en de speeltuinleiding. "De speeltuin is pas helemaal opgeknapt en we wilden graag een aanvulling op wat we hier al hadden. Het idee van de kinderen voor een bouwspeelplaats paste daar precies bij. We zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst", aldus Maarten Okx van SPIN.
Voorlopig is de Bouwspeelplaats alleen op woensdagmiddag open, maar de kinderen en de speeltuinleiding willen graag dat hij ook op vrijdagmiddag open gaat. “Daarom zijn we op zoek naar handige mensen die het leuk vinden om met de kinderen aan de slag te gaan. We hebben nu nog niet genoeg begeleiders om ook op vrijdag open te kunnen", vertelt Maarten. Geïnteresseerden kunnen langsgaan bij de Zeeslag of een e-mail sturen naar m.okx@stichting-spin.nl.
De Bouwspeelplaats is het resultaat van goede samenwerking tussen kinderen uit de buurt (De Banne Mooimakers), Speeltuin De Zeeslag, kunstenares Tessa (‘het Boomhuttenmeisje’), DOCK Jongerenwerk en het stadsdeel. De kinderen uit de buurt wilden heel graag een bouwspeelplaats, hebben meegedacht bij de planvorming en hebben geholpen met de inrichting. De Bouwspeelplaats is te vinden in speeltuin De Zeeslag, Parlevinkerpad 40 in Amsterdam, 020-6312013.

Meer berichten