Jump in-certificaat voor Oranje Nassauschool

  Nieuws
Dansvoorstelling van leerlingen voor alle ouders. (Foto: Wil van Iersel)
Dansvoorstelling van leerlingen voor alle ouders. (Foto: Wil van Iersel) (rodi.nl)

NOORD - Basisschool Oranje Nassau in Amsterdam-Noord heeft afgelopen woensdag het Jump-in certificaat ontvangen uit handen van portefeuillehouder Saskia Groenewoud. Dat betekent dat alle doelen op het gebied van bewegen en gezonde voeding zijn bereikt en het Jump-in programma succesvol is afgerond. Daarmee levert de school een belangrijke bijdrage aan het gezond opgroeien van de leerlingen.


Steeds meer basisscholen stimuleren hun leerlingen gezonder te eten en te drinken en voldoende te bewegen. Fitte kinderen leren beter, presteren beter op school en zijn geconcentreerder in de klas. Momenteel volgen 18 basisscholen in Amsterdam-Noord het Jump-in programma, waarvan er nu 4 het Jump-in certificaat hebben behaald. Saskia Groenewoud: "Ik ben trots op de Oranje Nassau dat ze zich zo hebben ingezet om alle 8 Jump-in doelen te realiseren en te borgen. Ik heb met veel plezier het welverdiende certificaat overhandigd." Na het officiële deel was het tijd voor een feestje met gezonde traktaties. De afsluiting van deze ochtend was een dansvoorstelling van leerlingen voor alle ouders.
Het Jump-in programma helpt scholen een gezond voedings- en beweegbeleid op te zetten, door persoonlijke ondersteuning, een toolkit met praktische tips en advies, gastlessen, oudervoorlichting en aantrekkelijke communicatiemiddelen zoals een traktatiewaaier en een waterstickerkaart. Weten welke scholen allemaal met Jump-in meedoen? Bekijk het overzicht op amsterdam.nl/jumpin.

Meer berichten