Zorgen ondernemers over plannen herinrichting Asterweg

  Nieuws
Niet iedereen is blij met de plannen voor herinrichting Asterweg. (Foto: aangeleverd VEBAN)
Niet iedereen is blij met de plannen voor herinrichting Asterweg. (Foto: aangeleverd VEBAN) (rodi.nl)

NOORD- De gemeente heeft plannen gemaakt om de Asterweg opnieuw in te richten. Om de weg veiliger te maken, moeten verkeersstromen worden gescheiden. Dat betekent onder andere dat er langs de weg fietspaden komen.

Het verhogen van de verkeersveiligheid is met oog op de school aan het einde van de weg en de verkeersstromen van en naar de Overhoeks van groot belang. Echter, hebben de plannen voor de gevestigde ondernemers ook andere gevolgen. Zo mag er na de herinrichting niet meer worden stilgestaan op de weg (lastig bij laden en lossen) en zal het aantal parkeerplaatsen drastisch omlaag gaan, terwijl te parkeerdruk al zeer hoog is.
Ondernemersvereniging VEBAN heeft de afgelopen week met verschillende ondernemers aan de Asterweg gesproken en zij hebben hun zorgen geuit over de impact van de wijziging op hun bedrijfsvoering. VEBAN gaat hiermee aan de slag en houdt iedereen op de hoogte via nieuwsbrieven. Bent u zelf ondernemer aan de Asterweg en maakt u zich ook zorgen? Laat het dan weten aan Julie van Traa: julie@veban.nl.

Meer berichten