Molenwijk bestaat 50 jaar - Feestelijke aftrap voor het 50 jarig bestaan van de wijk

  Nieuws
(Foto's: Edwin van Eis)
(Foto's: Edwin van Eis) (rodi.nl)

De feestelijke aftrap voor het 50 jarig bestaan van Molenwijk was dinsdag 13 maart . Coby van Berkum, portefeuillehouder stadsdeel Noord en Eddo Rats regiodirecteur Alliantie onthulden daarbij de muurschildering van Streetart Today in de parkeergarage van de Rosmolen.


Na 50 jaar is het nog steeds mooi wonen in de Molenwijk vinden veel bewoners uit de buurt. Er zijn ruime woningen in het groen gelegen. Het ontwerp van de wijk is heel bijzonder, vanuit de lucht kun je zien dat de flats gebouwd zijn in de vorm van molenwieken. Het is een mooie plek en er zijn goede voorzieningen.
De wijk is ook aan vernieuwing toe en er zijn al een aantal zaken aangepakt zoals de sociale veiligheid, de fietspaden, de Walmolen, de Blauwe wolk en het winkelcentrum met de openbare ruimte. Stadsdeel Noord, corporaties, scholen en ondernemers slaan de handen ineen om de Molenwijk een extra push te geven. Eddo Rats: "Er valt nog veel te verbeteren volgens de bewoners en daarvoor moet je vaak een lange adem hebben. We moeten nu nog even volhouden en doorzetten. Zo maken we de Molenwijk weer klaar voor de volgende 50 jaar."

Activiteiten


Dit jaar is het extra feestelijk in de Molenwijk met leuke activiteiten voor en door de Molenwijkers een heel jaar lang. Het eerste feestje was het onthullen van de muurschilderingen in de parkeergarage van kunstenaar Roelof Schierbeek van Karski & Beyond. Coby van Berkum: "Ook na dit jubileumjaar slaan we de handen ineen om voor de lange termijn grotere zaken aan te pakken zoals de voorzieningen, openbare ruimte en wonen. De Molenwijk behoort nu tot een van de ontwikkelbuurten van Amsterdam en dat betekent dat er ook geld is voor toekomstige grotere plannen."
Heeft u als organisatie of bewoner van Molenwijk een leuk idee voor 50 jaar Molenwijk? Vul dan de ideeënkaart in bij de Alliantie in de Molenwijk. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten voor het komende jubileumjaar? Kijk dan op Facebook.com/molen.wijk.56.

Meer berichten