Buurtbewoner zet zich in voor Liergouw in Ransdorp

  Nieuws
De situatie in Ransdorp. (Foto's: Wouter Sanders)
De situatie in Ransdorp. (Foto's: Wouter Sanders) (rodi.nl)

RANSDORP - Wouter Sanders woont in Ransdorp en ziet met lede ogen de toestand aan van de weg Liergouw in zijn woonplaats. Hij vertelt: "Dit is al jarenlang een zorg voor de inwoners van Landelijk Noord. Tijd dus voor meer gerichte actie! Daarbij is de steun van zoveel mogelijk bewoners en gebruikers van belang: voorstellen vormgeven, stukjes schrijven, politiek inschakelen, inspreken, ludieke acties en natuurlijk het bijhouden van het grote Liergouwdossier."
"Het gaat hier niet zomaar om een verbindingsweg tussen twee dorpen", vervolgt Sanders. "De Liergouw is een belangrijke toegangsweg voor Ransdorp en Holysloot en ook het schoolverkeer van en naar Schellingwoude vindt over de Liergouw plaats." Afgelopen dinsdag kantelde er een vrachtwagen. De twee inzittenden raakten niet gewond. Vermoedelijk is dit gebeurd door het slechte wegdek. "Deze gouw wordt intensief gebruikt door het woon-werk verkeer met Uitdam, Marken en als sluipverkeer met Monnickendam. Ondanks de vele uitwijkhavens, waar overigens niet iedereen een gepast gebruik van maakt, is het verkeeraanbod dermate groot, dat ook buiten de uitwijkhavens gepasseerd wordt. Als gevolg hiervan worden de kanten van het wegdek steeds verder stuk gereden. De tijdelijke reparaties zorgen voor een wegdek als een lappendeken en een even tijdelijk soelaas."
Met deze actie wil Sanders bijdragen aan constructieve oplossingen en verbeteringen aan de Liergouw. "Alle hulp is welkom." Handtekeninglijsten liggen in het kantoor van de Centrale Dorpenraad Ransdorp, OBS De Weidevogel en bij kinderdagverblijf De Boerderij. Voor meer informatie Reacties en handtekeningen via: www.facebook.com/dorpsraadransdorp.

Meer berichten