Festival over Young Adult-literatuur in de OBA

  Nieuws

AMSTERDAM - Echte bookjunkies zijn donderdag 17 mei welkom in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Dan vindt voor het eerst het OBA YA Festival plaats, een middag in het teken van Young Adult-literatuur. Er komen schrijvers langs en er is een festivalzone met diverse workshops.
Chinouk Thijssen is een van de aanwezige sprekers. Zij is schrijver van YA-thrillers en geeft leestips via haar BookTube-kanaal op YouTube. "Young Adult-boeken zijn momenteel heel populair. De boeken zijn, zoals de naam al zegt, gericht op jongeren van 15 tot 25 jaar, maar ook op oudere leeftijd wordt steeds meer Young Adult gelezen. Het is steeds meer een genre op zich geworden, met veel subgenres zoals thrillers, fantasie en contemporary. Voor iedereen zit er wel iets bij." Tijdens haar workshop vertelt Thijssen alles over het schrijven van een YA-boek, van taalgebruik tot personages. Naast Thijssen vertellen ook andere YA-schrijvers op het festival over hun boeken: Buddy Tegenbosch, Margje Woodrow en Natasza Tardio. Deelnemers kunnen meedoen aan een workshop boekillustraties maken van Zon & Maan en schrijftips krijgen van de bloggers van Adorable Books. Op de festivalzone zijn YA-gadgets, zoals boekenleggers, verkrijgbaar, en kunnen bezoekers contact leggen met diverse uitgeverijen.
Tickets voor het OBA YA Festival kosten 5 euro voor OBA-leden en 10 euro voor anderen. Tickets zijn verkrijgbaar via oba.nl/yafestival. Iedereen tot en met 18 jaar wordt gratis OBA-lid. Voorafgaand aan het OBA YA festival vindt een winactie plaats: maak je eigen mug shot met een boek van de Jonge Jury en win VIP-kaarten. Deelnemers kunnen hun foto delen op social media met tags @obamsterdam en #jongejury. Meedoen kan tot 1 mei in diverse OBA-vestigingen. Alle informatie over het festival en de winactie is te vinden op oba.nl/yafestival.

Meer berichten