Nieuw seizoen van buurtsoap De Wasserette

  Nieuws
In een live theatersoap kan elke week het wel en wee van het echtpaar Koos en Yfon worden gevolgd. (Foto: aangeleverd)
In een live theatersoap kan elke week het wel en wee van het echtpaar Koos en Yfon worden gevolgd. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - De Wasserette is een live-soap die zes weken lang één avond per week neerstrijkt op een centrale plek in Amsterdam-Noord. Centraal staan Koos en Yfon; een echtpaar dat in een snel veranderende wereld probeert het hoofd boven water te houden. Actuele gebeurtenissen uit de buurt worden verweven in het verhaal en bij elke aflevering keert de, vaak gezamenlijk gezongen, titelsong van de serie terug.
De Wasserette werd in 2010 in Amsterdam-Noord opgezet in een samenwerking tussen het Volksoperahuis en de Tolhuistuin. Waar in het eerste jaar in Café Oud-Noord nog gespeeld werd voor een handjevol bargasten, zijn het inmiddels bomvolle avonden geworden in Café de Bult aan het Mosplein. Het idee van een live soap met elke week een aflevering in een café of op andere een niet-standaard theaterlocatie bleek zo besmettelijk, dat De Wasserette inmiddels is uitgebreid naar Almere, Amsterdam Molenwijk, Purmerend en Hoorn. In deze live theatersoap volgen we elke week het wel en wee van het echtpaar Koos en Yfon, bastaardhond Tarzan en hun vaste klanten. Naast het grote verhaal van De Wasserette en het leven van Koos en Yfon, heeft elke locatie een verhaallijn met eigen lokale ontwikkelingen. Er is ruimte en aandacht voor talent uit de buurt en lokale ondernemers kopen hun eigen live gespeelde reclamespot.
Locaties in Noord:
In de Molenwijk, Stellingweg 357, ingang bij de parkeergarage van de Schipmolenflat. Om de hoek bij het kantoor van De Alliantie is de soap te volgen op de zondagen 29 april, 6, 13, 20 en 27 mei en 3 juni. De deuren gaan open om 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de deur en kosten 3 euro per aflevering. Een strippenkaart voor alle afleveringen kost 15 euro. Met huisvuilpas-Noord en Stadspas betaalt men 2,50 euro per aflevering of 10 euro voor een strippenkaart.
In de Van der Pekbuurt, Café De Bult, Mosveld 75. Hier is de soap te volgen op de dinsdagen 1, 8, 15, 22 en 29 mei en 5 juni. De deuren gaan open om 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de deur en kosten 5 euro per aflevering. Een strippenkaart voor alle afleveringen kost 15 euro. Met huisvuilpas-Noord en Stadspas betaalt men 2,50 euro per aflevering of 10 euro voor een strippenkaart.

Meer berichten