'Iedereen bedankt!' - Alle testritten voor de Noord/Zuidlijn zijn volgeboekt

  Nieuws
Testritten Noord/Zuidlijn binnenkort van start.(Foto: Gé Dubbelman)
Testritten Noord/Zuidlijn binnenkort van start.(Foto: Gé Dubbelman) (rodi.nl)

NOORD - Het GVB zocht testreizigers voor de Noord/Zuidlijn, die 22 juli echt gaat rijden. Vanaf 20 april starten namelijk de testritten waarbij verschillende scenario's worden getest. "Veel sneller dan we van tevoren hadden bedacht zijn alle testritten in minder dan een dag volgeboekt. Dat is fantastisch nieuws voor iedereen die zich zo snel heeft weten in te schrijven, maar minder prettig voor diegenen die nu tevergeefs naar een plaats zoeken", aldus een woordvoerder van het GVB.


"We gaan kijken of er mogelijkheden zijn om extra ritten te bieden voor we gaan rijden op 22 juli 2018. We durven hier nu nog niets over te beloven, maar we doen ons best om dit te regelen! Het kan zijn dat er zo nu en dan toch wat plaatsen vrijkomen doordat mensen hun inschrijving annuleren. Ons advies is daarom om de website testmee.gvb.nl goed in de gaten te blijven houden, ook wat betreft eventuele extra ritten. Veel dank voor ieders interesse en hulp en tot ziens in de Noord/Zuidlijn! Iedereen bedankt!"
Zes weken lang worden acht scenario’s getest, van tevoren weten de testreizigers niet voor welk scenario ze zich hebben ingeschreven. Dit kan een normale rit zijn, maar ook bijvoorbeeld een rit met extreme drukte, een ontruiming of een nagebootste brandmelding. Wie zich heeft ingeschreven ontvangt een bevestiging van deze inschrijving en krijgt een week van tevoren per e-mail een persoonlijke ticket voor de testrit en nog meer praktische informatie.

Meer berichten