Studenten brengen statushouders, stadspashouders en bedrijven bijeen

Nieuws
Diner in het Skatecafé in Amsterdam Noord. (Foto: Marwan Youssef)
Diner in het Skatecafé in Amsterdam Noord. (Foto: Marwan Youssef) rodi.nl

NOORD - Wat begon als een droom, werd op 15 april werkelijkheid. Honderd statushouders, stadspashouders en bedrijven kwamen samen in het Skatecafé in Amsterdam Noord voor een groots diner. Studenten van Academie van de Stad organiseerden dit diner in samenwerking met partners uit de wijk. Het doel? Verbinding creëren tussen de drie verschillende partijen, zodat deze elkaar nog beter leren kennen.



Studenten Eeke, Najim, Job en Sophie wonen sinds september 2016 in de Vogelbuurt & IJpleinbuurt in het kader van de Springlevende Wijk-formule van Academie van de Stad. In opdracht van woningcorporatie Eigen Haard en Stadsdeel Noord zetten zij zich in verschillende deelprojecten voor en met medebewoners in om de leefbaarheid van de wijk te vergroten. In ruil daarvoor krijgen ze korting op de huur. Voor een van de deelprojecten, 'Over de Meeuwenlaan', organiseren ze maandelijks een activiteit bij bedrijven in het Hamerkwartier. Het doel hiervan is om de verbinding tussen buurtbewoners en het bedrijfsleven te versterken.
Toen studente Eeke contact legde met Colin Vlaar, manager van het Skatecafé, bleek gauw dat ze samen iets groots neer wilden zetten: "Hoe gaaf zou het zijn om samen een diner voor statushouders en stadspashouders te organiseren?" Juist tussen twee groepen ontbreekt nog vaak een verbinding. Niet lang daarna haakte ook een team van dertig vrijwilligers aan, werd een programma met muziek en een quiz samengesteld en stroomden de aanmeldingen zo rap binnen dat het evenement eind maart zat volgeboekt. Met de samenwerking met Resto van Harte en stichting Muziekstraat en de steun van Eigen Haard, Stadsdeel Noord en supermarkt Dirk werd het diner op 15 april een succes.

Diner in het Skatecafé in Amsterdam Noord. (Foto: Marwan Youssef)