NDSM Vrijhaven: Koningsdag op NDSM-werf

  Nieuws
Een uitgebreid programma op de NDSM-werf tijdens Koningsdag. (Foto: aangeleverd)
Een uitgebreid programma op de NDSM-werf tijdens Koningsdag. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - NDSM Vrijhaven, het jaarlijks Koningsdag evenement van de NDSM-werf staat weer in de startblokken. Van een grote Kindervrijmarkt door de IJ-Hallen en dansen onder het iconische Faralda Crane Hotel met Convenant Soundsystem tot het NK kratten stapelen: geen hoekje van de werf blijft onberoerd vrijdag 27 april. Tegelijk biedt de NDSM-werf ook nog de ruimte om de drukte te ontlopen en te dansen, spelen en genieten.


Om 09.00 uur start de kindervrijmarkt waar kinderen spulletjes verkopen en hun creatieve talenten vertonen. Aanmelden voor een optreden (van beatboksen tot goochelen) kan via idee@ndsmvrijhaven.nl. Ga voor een plekje op de Kindervrijmarkt naar www.ij-hallen.nl of verover op de dag zelf een gratis grondplaats op het grasveld naast Noorderlicht.
De grote rode ladderwagen van Bombascha vormt ook dit jaar weer het middelpunt van het festival. Hier wrijf je `s ochtends de slaap uit je ogen met een bakje koffie en kan je `s middags nog even met de voetjes van de vloer bij een optreden van een van de bands. De restaurants en cafés van de NDSM zoals Cannibale Royale, Noorderlicht Café en Pllek, doen ook dit jaar weer een duit in het zakje met bands, dj’s, kinderactiviteiten en (biologisch) eten. Het nieuwe restaurant IJver, dat in december opent dit jaar, geeft alvast een tipje van de sluier met een pop-up restaurant. Tussen de containers van het NDSM Treehouse geeft These Guys weer een gratis underground elektronisch event. Vanuit daar wandel je door naar Trammeland. Ook de Karnivalen zijn er weer bij. Met zelfgebouwde kermisattracties verrassen ze iedereen op hilarische wijze. Stap in de Bamkars, sla op de Kop van Jut of ga langs bij de Waarzegster. Circus Kristal staat klaar met een meespeelcircus. Habitat, heeft een jungle disco gebouwd. In de NDSM Loods kan je naar hartenlust struinen naar mooie vintage items bij de ‘Midnight Market’. Sociëteit Sexyland bouwt een heus ‘Eddie the Eagle bierfest’, compleet met slagermuziek, bier en worst! Op Koningsdag gaat tevens de iconische kunstinstallatie Ferrotopia voor het eerst open voor het grote publiek.
Alles gratis en voor niets! Dit is slechts een greep uit het uitgebreide programma van NDSM Vrijhaven. Kijk voor het volledige programma op www.ndsmvrijhaven.nl.

Meer berichten