Werkzaamheden entree Noorderpark later van start

  Nieuws
De werkzaamheden aan het entree van het Noorderpark gaan van start. (Foto: gemeente Amsterdam)
De werkzaamheden aan het entree van het Noorderpark gaan van start. (Foto: gemeente Amsterdam) (rodi.nl)

NOORD - Het Noorderpark is volop in ontwikkeling als stadspark voor alle Amsterdammers. De Noord/Zuidlijn gaat in juli rijden. Om daarop voorbereid te zijn, start de gemeente met werkzaamheden aan een nieuwe entree. Deze ingang komt aan de kant van het viaduct aan de Johan van Hasseltweg tegenover het tweede metrostation, dat 'Noorderpark' heet.


De werkzaamheden zouden vanaf maandag 19 maart van start gaan. Door omstandigheden wordt er sinds maandag 30 april gestart. De gemeente heeft hiervoor al enkele voet- en fietspaden afgesloten zoals die langs de uitrit van de Nieuwe Leeuwarderweg richting de Johan van Hasseltweg. Ook kunnen fietsers en voetgangers geen gebruik maken van de oversteek, van en naar het Albatrospad, over de Johan van Hasseltweg en de brug zelf. De omleidingen worden met bebording aangegeven. De wegen rondom de nieuwe entree van het Noorderpark blijven toegankelijk voor auto’s en openbaar vervoer. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het plaatsen van damwanden voor het bordes, het verleggen en asfalteren van enkele voet- en fietspaden en naast het talud wordt nieuwe grond aangebracht. De werkzaamheden duren tot ongeveer eind juni.

Met deze nieuwe entree krijgt het Noorderpark een duidelijke toegang naar het park en het activiteitenterrein dat zich midden in het park bevindt. De inrichting van de nieuwe entree sluit aan op de twee bestaande entrees, bij de rotonde Waddenweg/Meeuwenlaan en bij de ingang van het Noorderparkbad. Er komt een uitloop in een bordes voor voetgangers en fietsers, gemarkeerd met hederablaadjes. De toegang bestaat uit een flauw hellend pad dat met een bomenrij en een haag wordt gescheiden van de naastgelegen op- en afrit van de Nieuwe Leeuwarderweg en dat naar het water afbuigt. Het pad wordt goed verlicht. De entree is duidelijk zichtbaar vanaf de voorzijde van het metrostation en er is een verzamelpunt waar mensen kunnen afspreken, met een mooi uitzicht over het kanaal en het park. Het ontwerp van deze nieuwe entree is door West 8 opgesteld in opdracht van Gemeente Amsterdam Noord.

Meer berichten