Waterlandloop: vijfde editie van hardloopwedstrijd door Waterland

  Nieuws
Hardloopwedstrijd door Waterland. (Foto: Shutterstock)
Hardloopwedstrijd door Waterland. (Foto: Shutterstock) (rodi.nl)

NOORD - De gemeente Amsterdam houdt zaterdag 7 juli, in samenwerking met de Waterlandpleinbuurt, de vijfde editie van de Waterlandloop: dé hardloopwedstrijd door Waterland. De Waterlandloop start vanaf het Waterlandplein in Amsterdam-Noord en gaat voor een groot deel door het natuurgebied Waterland. Ook is er de Sport- en gezondheidsmarkt waar bezoekers diverse informatie kunnen krijgen over gezondheid, gezonde voeding en sportverenigingen in de buurt. De verschillende workshops, wedstrijden en demonstraties maken deze sportieve dag compleet.


De Waterlandloop gaat net als voorgaande jaren ook over het sportterrein van het Friendship Sports Centre, een uniek sportcentrum voor mensen met een beperking en de thuisbasis van sportclub Only Friends. De doelstelling van sportclub Only Friends is om kinderen en jongeren met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid te bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. De Sport- en gezondheidsmarkt begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De Waterlandloop start om 13.30 uur met een kinderloop van 400 meter. Aansluitend om 14.00 uur start de loop voor volwassenen. Er is de keuze uit een 5 of 10 kilometer loop. De kosten voor deelname zijn 5 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen (t/m 12 jaar). De volledige opbrengst van de Waterlandloop gaat naar een nog te kiezen goed doel.

Tot en met 1 juli kan worden ingeschreven via www.waterlandloop.nl. Vrijdag 6 juli is inschrijving mogelijk tussen 16.00 en 20.00 uur in Huis van de Wijk, Waterlandplein 302. Op de dag van de loop kan nog tot 12.30 uur worden ingeschreven bij Huis van de Wijk aan het Waterlandplein.

Meer berichten