Muzikaal avontuur op het dak

  Nieuws
On the Roof. (Foto: Lauren Mae Murphy)
On the Roof. (Foto: Lauren Mae Murphy) (rodi.nl)

NOORD - Tien zomeravonden met muziek op het dak in een onontdekt hoekje van Amsterdam-Noord met een fenomenaal uitzicht over het IJ en de stad. Tussen 1 juni en 7 september presenteert On the Roof de zevende editie van haar concertserie. Tien concerten van uiteenlopende musici van het hoogste niveau in een intieme setting. Volgens de organisatie wederom een wervelende variatie van jazz, world en impro op één van de mooiste plekken van Amsterdam.


Het idee en het programma van On the Roof komen uit de koker van muzikant Felix Hildenbrand, die artiesten op dit dak uitnodigt die hem raken en fascineren. Hildenbrand: "Er zijn ontzettend veel steengoede muzikanten die je te weinig op de podia ziet omdat hun muziek niet mainstream genoeg is. Aan de andere kant zijn er legio muziekliefhebbers die graag verrast willen worden. Eén en één is twee. Het is bijzonder om te merken dat publiek het festival omarmt en ieder jaar de weg weet te vinden naar ons dak voor muzikaal avontuur." On the Roof is geliefd vanwege de luisterconcerten in een intieme huiskamersetting en berucht omdat het zo snel uitverkoopt. De capaciteit is beperkt: er kunnen per avond rond de 100 mensen komen luisteren.
Voor meer informatie en kaarten www.on-the-roof.com. Locatie: HoogtIJ (bedrijfspand ‘Op Zeezand’), Johan van Hasseltweg 39 in Amsterdam.

Meer berichten