Inbraken in Amsterdam

  Nieuws
Op basis van de cijfers van Drimble en Politie.nl is er geanalyseerd hoe veilig de Amsterdamse buurten zijn. Valt een stadsdeel in de Rode zone? Dat betekent dat er veel ingebroken wordt in deze buurt. Valt een stadsdeel in de groene zone? Dat betekent dat deze buurt veilig is en dat er weinig word
Op basis van de cijfers van Drimble en Politie.nl is er geanalyseerd hoe veilig de Amsterdamse buurten zijn. Valt een stadsdeel in de Rode zone? Dat betekent dat er veel ingebroken wordt in deze buurt. Valt een stadsdeel in de groene zone? Dat betekent dat deze buurt veilig is en dat er weinig word (rodi.nl)

AMSTERDAM - Een woninginbraak kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers, veel slachtoffers voelen zich niet meer veilig en denken na een inbraak over verhuizing. Er zijn vreemden ongevraagd in huis geweest en die hebben spullen van (emotionele) waarde meegenomen. Per dag wordt er ongeveer 140 keer ingebroken in Nederland wat neerkomt op ongeveer 49.315 keer per jaar. In Amsterdam waren er 5645 (poging tot) inbraken in 2017.
Westpoort heeft de meeste (poging tot) inbraken met 7 op 1000 inwoners. Noord-Oost en het Centrum doen het gemiddeld met 5 (poging tot) inbraken per 1000 inwoners. De minste (poging tot) inbraken werden gepleegd in de stadsdelen Zuid en West met 4 en 3 inbraken op 1000 inwoners. Het landelijk gemiddelde is 8 (poging tot) inbraken op de 1000 inwoners. Amsterdam heeft gemiddeld 5 (poging tot) inbraken op de 1000 inwoners. Als huizen goed beveiligd zijn, doen inbrekers er langer over en haken ze sneller af. De makkelijkste gebieden om in te breken zijn Centrum en Zuid, hier slagen de meeste inbraken en zijn de minste pogingen tot inbraken. De best beveiligde stadsdelen zijn Zuid-Oost en Nieuw-West, hier slagen de minste inbraken en zijn er meer pogingen. De maanden dat je extra op inbraak moet letten zijn de donkere maanden. Daarbij zijn er grote uitschieters naar de maanden januari, februari en maart. 1 op de 5 van alle (poging tot) inbraken wordt in deze maanden gepleegd. Opvallend is dat juni overduidelijk de maand is waarin het minst is ingebroken of een poging tot gedaan is.

Meer berichten