Debatavond in Buiksloterkerk - Wat betekent opening Noord-Zuidlijn voor Amsterdam-Noord?

  Nieuws
Noord-Zuidlijn. (Foto: Tony Schouten)
Noord-Zuidlijn. (Foto: Tony Schouten) (rodi.nl)

NOORD - De stichting Buiksloterkerk houdt 21 juni een debatavond over de mogelijke gevolgen van de Noord-Zuidlijn voor bewoners, bedrijven en het sociale en culturele leven in Noord. Voorafgaand aan de lezingen en discussie wordt een uitgebreide trailer vertoond van de film 'Van wie is het IJ' van Remy Vlek over de stormachtige ontwikkeling van Overhoeks: hoe is het zo gegaan, wie heeft dat zo gewild, wat is de invloed van de gemeente en wat staat ons nog te wachten: de A’dam toren 500.000 bezoekers per jaar, de nieuwe congrestoren 1 miljoen?
Wat betekent de opening van de Noord-Zuidlijn voor de bewoners van Amsterdam-Noord? Zal het dorpse, volkse en groene karakter van Noord blijven bestaan? Zal de cohesie van de oude wijken verdwijnen? Moeten de mensen in de sociale huursector zich terecht zorgen gaan maken? Wordt Amsterdam-Noord de speeltuin van hip en rijk Amsterdam? En de belangrijkste vraag is voor alle bewoners natuurlijk: wie bepaalt de keuzes die worden gemaakt en welke invloed kan ik daarop uitoefenen? Deze en andere vragen zullen aan de orde komen op de debatavond van 21 juni in de Buiksloterkerk.
Sprekers zijn deze avond Bas Kok en Floor Milikowski. Kok is auteur van het in mei 2018 verschenen boek 'Metromorfose', over de enorme veranderingen die worden verwacht door de snelle verbinding met de binnenstad. Wordt Noord deel van het centrum of de Noord-as van Amsterdam? Milikowski, auteur van 'Van wie is de stad' (februari 2018), over de ontwikkelingen van de binnenstad in de afgelopen decennia en de rol daarbij van vastgoedhandelaren, beleggers en politiek. Chris Keulemans is deze avond moderator.
De debatavond is van 20.00 tot 22.30 uur. Toegang bedraagt 7,50 euro. Stichting Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10 in Amsterdam, www.buiksloterkerk.nl.

Meer berichten