Crowdfunding voor laatste eerbetoon Buikslotermeerplein

  Nieuws
Het Buikslotermeerplein. (Foto: aangeleverd)
Het Buikslotermeerplein. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - "Het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord, een plein dat voorheen bekend stond vanwege het levendige winkelcentrum Boven ‘t Y, maar nu vooral vergane glorie uitstraalt. De komst van de Noord/Zuidlijn deze zomer heeft ongetwijfeld gevolgen voor de toekomst van het plein." Theatermaker Anne Stoop maakt naar aanleiding van deze ontwikkeling de voorstelling ‘Plein/reis’, een theaterroute als eerbetoon voor en door buurtbewoners en ondernemers op en rondom het Buikslotermeerplein. Voor het mogelijk maken van de voorstelling vraagt zij door middel van crowdfunding steun aan het publiek.


In theatervoorstelling Plein/reis maakt de bezoeker een reis door het heden, verleden en de toekomst van het Buikslotermeerplein. Acteurs en buurtbewoners vertellen verhalen van mensen die zich dagelijks op dit plein bevinden. Bezoekers ontmoeten verschillende figuren, zoals een boze ondernemer die zijn ongenoegen uit over verdachte huurovereenkomsten, een oud-bestuurder die sceptisch is over de toekomst van het plein, maar ook buurtbewoners waarvan de een scheiding ziet tussen rijk en arm en de ander juist meer levendigheid verwacht. Om het publiek van de theatervoorstelling Plein/reis over het Buikslotermeerplein te leiden, is echter professionele audio apparatuur nodig. Deze 'tourguide techniek' is volgens Anne Stoop van essentieel belang voor de juiste beleving. "Het is dé manier om dit eerbetoon aan de buurtbewoners en de ondernemers die het Buikslotermeerplein door dik en dun met hun aanwezigheid hebben gesteund mogelijk te maken."
Voor de aanschaf van de benodigde techniek, maar ook voor de kostuums en het decor moeten de programmamakers van de voorstelling uitreiken naar alle Amsterdammers. Het streefbedrag van de crowdfunding is 6000 euro. Als de campagne niet slaagt, ontvangen donateurs hun geld terug. Het is nog kort dag want de campagne loopt tot 13 juni. De voorstelling Plein/reis is onderdeel van De Modestraat, een organisatie die met hun programma onderdeel ‘Stadse sores’ professionals en bewoners in Amsterdam-Noord met elkaar verbindt. Plein/reis zal acht keer te zien zijn vlak voor de opening van de Noord/Zuidlijn, in de weekenden van 10-22 juli a.s. Informatie over de crowdfunding via www.annestoop.com.

Meer berichten