Framer Framed genomineerd voor Amsterdamprijs voor de Kunst

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft afgelopen dinsdag de negen genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2018 bekend gemaakt. Framer Framed uit Amsterdam-Noord is één van de genomineerden is. Binnen de categorie Beste Prestatie nemen ze het op tegen beeldend kunstenaar Melanie Bonajo en filmprogrammeur/cultureel activist Jeffrey Babcock.
De jury: "'Framer Framed heeft zich de laatste jaren onderscheiden door een opvallende programmering van tentoonstellingen en lezingen. Daarbij wordt de nadruk gelegd op kunstenaars die zich buiten het traditionele aandachtsgebied van de beeldende kunst bevinden, maar daar zeker een plaats in verdienen. Daarbij is de kwaliteit zo hoog en de invalshoek zo origineel, dat de projecten van Framer Framed vaak precies die vernieuwende impuls geven die het westerse kunstdiscours uitstekend kan gebruiken."
Het AFK kent jaarlijks de Amsterdamprijs voor de Kunst toe - driemaal 35.000 euro en een unieke Amsterdam ‘schaal-op-schaal’ - aan drie kunstenaars of instellingen die met hun werk een bijzondere bijdrage leveren aan de artistieke veelzijdigheid van de stad. De longlist komt mede tot stand op basis van gemotiveerde voordrachten van vele Amsterdammers. De jury selecteert de uiteindelijke genomineerden. De Amsterdamprijs voor de Kunst wordt uitgereikt in drie categorieën. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en een prijs voor bewezen kwaliteit - voor makers die vanuit hun unieke, artistieke drive kunnen bogen op een bijzondere carrière.
De winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2018 worden op 15 oktober bekend gemaakt.

Meer berichten