Opening speelplein Molenwijk

  Nieuws
Kinderen van basisscholen de Bonkelaar en de Krijtmolen doen een openingsdans. (Foto: Stadsdeel Noord)
Kinderen van basisscholen de Bonkelaar en de Krijtmolen doen een openingsdans. (Foto: Stadsdeel Noord) (rodi.nl)

NOORD - Portefeuillehouder Saskia Groenewoud luidde afgelopen donderdag met een feestelijk dansje samen met de kinderen het nieuwe speelplein in tussen de basisscholen de Bonkelaar en de Krijtmolen. Het werd een middag met een tekenwedstrijd, pleinpret, voetbal clinic, fruitstokjes maken en helemaal uitleven op de speeltoestellen.


Hiermee ging de jarenlange wens voor een mooi speelplein in vervulling. Het stadsdeel is samen met de leuke ideeën van de scholen en kinderen, Tinteltuin, de moeders van de buurtkamer en andere bezoekers van het plein flink aan de slag gegaan. Er moest meer kleur, meer sport met echte doelen en een eigen plek voor basket, meer groen en spannende speeltoestellen voor alle leeftijden met als blikvanger een kabelbaan. Het moest ook een goede ontmoetingsplek worden waar gepicknickt kan worden. En niet te vergeten een chill-eiland voor de meiden waar jongens ook welkom zijn. De kinderen en bewoners uit de buurt geven aan heel blij te worden met dit nieuwe plein. Het is leuk om te zien dat er door jong en oud gebruik van wordt gemaakt en zelfs van buurten verderop.
"Nu deze plek zo mooi is geworden, is het wel van groot belang dat dit plein ook mooi blijft. En dat kan alleen wanneer iedereen, dus kinderen, scholen en ouders regelmatig een handje helpen om de omgeving en het plein schoon te houden", aldus Groenewoud.

Meer berichten